Мицотакис: Гърция няма време за „диалог с абсурда“ в съседна Турция

Гърция няма време за „диалог с абсурда“ в съседна Турция, каза премиерът Кириакос Мицотакис, отбелязвайки, че Гърция е по-добре защитена от всякога след сделки за придобиване на модернизирани изтребители от следващо поколение, съобщава електронното издание на в. "Катимерини".

Говорейки по време на посещение в съоръженията на Гръцката авиационна индустрия в Танагра, Виотия, за откриването на нов технически център, премиерът каза, че Гърция отговаря на откритите заплахи „с решителна готовност срещу всяка самохвална войнственост“.

„Тези, които се хвалят, че могат да пристигнат внезапно през нощта, трябва да са наясно, че може да се събудят една нощ, попаднали в суровата реалност“, добави още Мицотакис.

„Още веднъж ще го кажа: страната ни не влиза в диалог с абсурда“, подчерта той.

„С новите изтребители Rafale и модернизацията на F-16, както и ескадрилата F-35 по-късно, гръцкото небе е защитено както никога досега“, каза Мицотакис.

Премиерът се позова на „двойните стълбове, които подкрепят Гърция днес“, които според него са „патриотизмът на отговорността, който иска Гърция винаги да бъде силна възпираща сила, но също и насърчаващ мира“, съчетан с „курс на растеж, който връща справедлив дивидент на гражданите”.

Мицотакис отбеляза, че „главните“ програми на HAI са модернизацията на самолетите F-16 и завършването на P3 Orion, както и поддръжката на военнотранспортни самолети C130 и гръцките противопожарни самолети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа