Младежи набили и изнудвали мъж, нарекъл бившата проститутка

Снимка: Архив

Пострадалият се жалил, че го били и после признал и за изнудването

Двама младежи тръгнали на саморазправа с трети, който оклеветил бивше гадже, че проституира, бяха изправени пред съда в Търговище, след като набили разпространяващия позорни думи и му поискали пари.

Потърпевшият от побоя Т.Т. подал жалба през ноември 2016 г., че непознати го натикали насила в кола, откарали го в района на парка „Борово око” и там му нанесли побой. Две седмици по-късно казал, че му искали и 1000 лв. Принудил се и да разкаже защо се е стигнало до юмручна саморазправа и изнудване. Така станало ясно, че приятелката му го зарязала. За отмъщение той написал в социална мрежа, че тя е проститутка и си търси клиенти. Новият приятел на момичето обаче се вбесил и, заедно със свой авер, предприел наказателна акция. След боя и заплахите поискали парите, за да няма и други последствия.

Двамата, обвинени в изнудването, са сключили споразумения с прокуратурата, които са одобрени от съда. Единият от младежите е получил условно наказание от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, а другият 10 месеца, което е отложено също за 3 години.

До сключването на споразуменията двамата са били с мярка „подписка”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право