Младеж открадна микробус, за да се прибере у дома

24-годишен жител на варненско село ще бъде съден за противозаконно отнемане на товарен автомобил, на който нанесъл щети за 3500 лв., съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Тошко Д. извършил престъплението на 22 декември 2017 г. в с. Старо Оряхово. Младежът зъзнел от студ и се чудел как да се прибере в родното си с. Любен Каравелово, когато видял микробуса "Мерцедес" пред местния хранителен магазин. Шофьорът внесъл стока вътре, като оставил автомобила отключен и с работещ двигател. Тошко видял шанс да се стопли и да се върне у дома. Качил се в товарната кола и потеглил.

Смаяният доставчик на хранителни продукти веднага подал сигнал в полицията. Малко по-късно патрул засякъл откраднатото возило край Варна. Униформените подали звуков и светлинен сигнал на водача да спре, но той не се подчинил. Подкарал с бясна скорост по крайезерната ул. "Девня" и изгубил контрол над микробуса, който се обърнал на едната си страна. След катастрофата Тошко Д. бил задържан.

Той е с основно образование, работи, досега не е бил съден, но не е възстановил щетите на потърпевшия собственик на микробуса. Ако Варненският районен съд признае Тошко Д. за виновен, той може да бъде наказан с лишаване от свобода от 1 до 10 г.

Коментари

Задължително поле