На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Депутатските заплати скараха партиите (обзор) Гуша за гуша и обиди на „Популист!”

Младен Маринов: Абсолютно целият състав на МВР е мобилизиран без почивка

Снимка: Архив

Намираме се в условията на извънредно положение, смятам, че беше необходима и навременна мярка. Дори в НС бе постигнат консенсус, какъвто може би не е постиган в българския преход, което значи, че кризата и заплахата е много сериозна. Искам ми се да го разбират и българските граждани. Днес забелязвам, че те като че ли по-сериозно възприемат какво трябва да правят, улиците на София са по-изпразнени, което трябва да се поддържа в условията на тази заплаха. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по Канал 3 за обстановката в третия ден от извънредното положение.

„Категорично не е време за купон, а да осъзнаем, че заплахата е изключително сериозна, че решаването на тази ситуация зависи от всеки един от нас – и като длъжностни лица, и като граждани. От нас зависи нашите възрастни родители да са защитени, мерките са строги, но смятам, че са взети навреме и това ще допринесе за по-малки щети от тази криза“, посочи Младен Маринов.

Той подчерта, че в момента „абсолютно целият личен състав на МВР е мобилизиран, без почивка колегите изпълняват задълженията си“. „Освободен е част от нашия запас – това е военна тайна, от лични предпазни средства, маски, ръкавици, защитни облекла за тези, които са в заразени зони“, добави той.

Министър Маринов изтъкна, че „контрабандата и незаконната търговия в такива обстоятелства се развиват бързо, имаме такива случаи, имаме преустановени опити за износ на предпазни средства за износ“. „Продължаваме да изпълняваме тази задача, тези средства трябва да остават за българските граждани“, каза той.

Маринов специално предупреди, че обстановката благоприятелства телефонните измами. „Има опасност за ескалиране на битовата престъпност, като телефонните измами – има „добра“ ситуация за извършителите на телефонни измами, затова предупреждавам гражданите“, каза Младен Маринов.

„Има определени опити, но в случая основните престъпни групи са в ареста и това може би минимизира вероятносттта за такива измами, но сме внимателни, даваме указания как гражданите да се държат в условията на тази извънредна ситуация. Техният разум е от основно значение, защото в момента са много уязвими от такива престъпници“, отбеляза министърът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.