Младен Маринов: Няма да позволя нападение над полицай, когато си изпълнява служебните задължения

Снимка: Архив

Като министър съм разпоредил на областните директори и на зам.-главния секретар на МВР при силна музика след допустимите часове да се прилага категорично законът. Независимо от това колко полицаи са необходими, за да се въдвори ред и да се задържат извършителите. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов по повод сблъсъка между полицаи и цигани в сливенския квартал „Надежда“ след сигнал за силна музика.

„Прилагаме нулева толерантност към такива нарушения. Говорим за нарушение със силна музика след допустимите часове. При всяка такава намеса се получава такова противодействие“, заяви Младен Маринов. „За съжаление ситуацията е такава, че такива случаи като в Сливен ще има“, коментира той.

„Няма да позволя нападение над полицай, когато си изпълнява служебните задължения“, подчерта вътрешният министър. „Има пострадали в Сливен, така е. За това е намесата ни - да има и задържани“, посочи Младен Маринов. „Не от сега казвам, че полицаят като отива на такъв сигнал трябва да бъде оборудван, за да може да се намеси категорично. Трябва да работим в посока на това да се изпълняват полицейските разпореждания, а не да се оказва съпротива“, каза още той.

След сигнал за силна музика в сливенския квартал „Надежда“ се стигна до сблъсък между полиция и цигани . Полицията е реагирала на сигнала, но циганите са отказали да спрат музиката. Трима полицаи са пострадали при сблъсъка, има девет задържани.

Коментари

Задължително поле