Младен Маринов: Шофьорите не са достатъчно дисциплинирани, 1,3 млн. са нарушенията за година

Снимки: Пламен Стоименов/архив

Водачите не са достатъчно дисциплинирани и толерантни. 1,3 млн. са нарушенията на пътя за 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов на кръгла маса за безопасността на транспортната система.

„Въпреки всички усилия, които полагаме, резултатите не са такива, каквито искаме. Всеки един случай касае човешки живот, които променя живота на цели семейства – това е много отговорна работа“, призна вътрешният министър.

"За 2018 г. при 6 684 тежки пътни произшествия в страната загиналите са 611 човека, близо 8 500 са били ранени. Тези цифри са наистина тревожни“, посочи той, като обясни, че все пак пътните инциденти за миналата година са по-малко в сравнение с тези през 2017 г.

”Контролът е многократно засилен. През годината са регистрирани 1,3 млн. нарушения. Това показва, че водачите, които участват в пътното движение не са на нужното ниво на дисциплинираност и толерантност към останалите участници в движението и организацията на движението“, обяви Маринов.

Той информира, че се създава оперативен център, като целта е да се намали до минимум времето за реакция както за превенцията, така и след пътни произшествия и при кризи на пътя. Купуват се нови камери, които автоматично регистрират високата скорост, но и констатират други нарушения по пътищата, съобщи министър Младенов.

Той добави, че ще бъдат купени и още технически средства, като много важно е създаването на Единен център за обработка на нарушенията по пътищата.

Коментари

Задължително поле