Млади социалисти искат София на чисто

Млади социалисти от градската организация на МО в БСП – София, придружени от общинския съветник от групата на БСП в СОС Николай Николов, организираха информационна кампания в район "Сердика", която цели да разкаже на гражданите за изграждането на нова инсталация за горене на отпадъци до ТЕЦ София. Столичният общински съвет отхвърли предложението на общински съветници от БСП и други политически сили да се проведе местен референдум, свързан с изграждането на тази инсталация.

“Недопустимо е това, че Столичният общински съвет отхвърли предложението на БСП - София и други политически партии за провеждането на местен референдум. Изграждането на подобен тип инсталация в жилищната зона на София ще бъде сериозен проблем за поколения столичани. Важно е хората да бъдат информирани за негативите, които ще търпят от това решение” сподели Петко Димитров, председател на МО в БСП – Сердика и лидер на младите социалисти в столицата.

mladeji_bsp_sofia-akcia-25-11-18Младежите изтъкнаха, че работата на такава инсталация допълнително ще увеличи замърсяването на атмосферния въздух в София. Те отбелязаха, че работата на инсталацията в района ще причини разрушаването на и без това неподдържаната инфраструктура в тази част от столицата, Отпадъците ще бъдат извозвани до нея с камиони, за които инфраструктурата на района не е пригодена.

Младите социалисти от столицата организираха четири информационни пункта в различни квартали на район "Сердика”. Стартът на инициативата те сложиха с обиколка на Централна гара и Централна автогара. Мобилни пунктове бяха позиционирани и пред главните входове на големи супермаркети в Банишора, Малашевци и Орландовци. На тях те раздаваха листовки, в които всеки можеше да прочете защо такава инсталация би имала изключително негативно влияние върху района и живеещите в него. Всеки един гражданин получи и медицинска маска, предпазваща от вредни за вдишване вещества. С раздаването на тези маски младите социалисти изразиха своето притеснение за въздуха, който ще дишат живущите в района, след изграждането на инсталацията за горене на боклук.

Младежите се обявиха в подкрепа на една по-чиста София и прозрачност в изразходването на средства и ресурси за чистота от Столична община.

Инициативата е част от кампанията на Младежко обединение в БСП - София “24 х 24”, на която месец домакин е район "Сердика". “24 х 24” предвижда младите социалисти да посети всеки един район в София и да обърнат внимание на неговите проблеми, както и на възможните им решения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика