Грипна ваканция затваря училищата във Варна за седмица

Живко Мартинов 4 часа на разпит по „Суджукгейт“

МВР: Петролът ще поевтинява

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Гърция пак е с най-големия дълг в ЕС България е в Топ 3 на най-малко задлъжнелите

Ера с българския Фъргюсън

Звездите на небето вече си имат треньор

Приключи проверката в ЕНЕРГО-ПРО, не са открити нарушения

Ръст на ражданията в УМБАЛ Бургас, момчетата пак са повече В "Дева Мария" 23 на сто от родилките са от други области

Денс клуб UN BESO в Търново чества 8 години Над 400 гости присъстваха на пищното тържество

Възстановиха движението по централния пловдивски бул. „Цар Борис III Обединител“ На него бе монтирана кулата за откриването на Европейска столица на културата

„Свободна Европа“ пусна сайта на възстановената си българска редакция На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

Влак блъсна и уби жена в Пловдивско

4-годишно дело приключи със споразумение Наркопласьор беглец влиза в затвора

Токов удар от самобръсначка уби мъж в банята

Млади фолклорни таланти изгряха в Монтана Раздадоха наградите в Десетия юбилеен конкурс “Напеви от Северозапада”

Състав „Пъстрина” към читалището в Монтана грабна наградата за най-добри танцьори

Фолклорни таланти от Търговище, Монтана и Котел спечелиха най-високото отличие – Приз на Кмета на Община Монтана, от Х-тия Национален фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”. Хор „Шарено герданче” от Търговище, който за пръв път участва в конкурса, бе откроен в раздел „Народно пеене”. В „Хореография” бе награден Детски танцов състав „Пъстрина“ към читалище „Разум 1883“ – Монтана. Кметът на областния град Златко Живков връчи приза на гъдуларите Симеон Илиев и Асен Станоев от Националното училище по фолклорни изкуства “Филип Кутев” – Котел, които се откроиха в надпреварата в раздел „Инструменталисти” като Дует „Свирците”.

Специален юбилеен диплом бе присъден на преподаватели и институции, чиито възпитаници са участвали от първото до десетото издание на конкурса. Тези награди бяха връчени на д-р Галя Грозданова – главен учител на Националното музикално училище “Любомир Пипков” – София, и на Валентин Недялков от Националното музикално училище “Панайот Пипков” – Плевен. Двете музикални гимназии получиха специални плакети. Съюзът на българските музикални и танцови дейци присъди дипломи на най-изявените педагози, със заслуги за отличното представяне на младите фолклорни дарования.

Журитата, оценили талантите, бяха оглавени от проф. д-р Светла Станилова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив в раздел „Народно пеене”, Агрипина Войнова в раздел „Хореография” и ас. д-р Валери Димчев от ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград в раздел „Инструменталисти”. В десетото издание на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” се изявиха близо 800 деца и младежи от 25 населени места. Задочно със свои видеозаписи в конкурса участваха нашенчета от Франция, Кипър и Украйна. Конкурсът бе подкрепен от Община Монтана, спонсори и доброволци.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ТАКИВА КОНКУРСИ ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАТ В ОБЕДИНЕННА ЕВРОПА КАКТО НА ВРЕМЕТО ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА БЕШЕ ЗАПОЧНАЛА И ЗА ТОВА Я ЛИКВИДИРАХА С АСМБЛЕЯ ЗНАМЕ НА МИРА КАК МОЖЕ ЕДНА БЪЛГАРКА ДА ИМА ТАКОВА ВИЖДАНЕ ЗА СВЕТА МИР ЧРЕЗ КУЛТУРА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЖЕНА НЕКА ДА СИ СПОМНИМ ЗА НЕЯ И ЗА МНОГОТО ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ТАЛАНТИ КОЙТО С КУЛТУРА СЕ БОРЯТ ЗА ЕДИН ПО ДОБЪР СВЯТ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.