Младоженци се венчаха като герои от "Карибски пирати"

Дворецът в Балчик и екзотиката на залива са уникален декор за атрактивни сватби. Младоженци са се венчали като герои от филмовата поредица „Карибски пирати”, кумове и сватбари също са били маскирани като морски разбойници. Ритуалът е приключил с екшън и крадене на булката, а пиратското парти с много настроение. Други двойки са предпочели да съживят приказния свят от "Алиса в страната на чудесата" по време на брачната си церемония, съобщиха от пресцентъра на държавния културен институт.

Сред впечатляващите сватби е била тази на двойка от Румъния и Испания, на която всички гости били в традиционните фолклорни носии на двете страни. За 2018 година има 50 заявки за брачни ритуали, а за догодина -вече са записани първите две. 67 са били сватбите през миналата година.

Влюбените избират най-красивите места в Двореца с уникална архитектура, като Нимфеума /Храм на водата/-римска лоджия, построена от бившата румънска кралица Мария, където е посрещала гости на свои рождени и имени дни. Пищни венчавки се вдигат още в Розариума, Градината с плачещите върби и в параклиса "Стела Марис". Младоженците са предимно българи, румънци, има и смесени двойки от граждани на САЩ, Русия, Дубай, Мексико, остров Бали, Сингапур, Венецуела. Най-големите сватби са събирали по 350 гости.Цената на церемонията е 500 лв., а за запазване на дата и час -с 50 лева отгоре.

В богатата културна програма на Двореца за 2018 г. има събитие, свързано с ортодоксален ритуал на българска сватба за Деня на християнското семейство, което ще бъде в "Храм на водата-Нимфеум".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България