Младок удари Роналдо в земята

Младокът Браян Кристанте удари Кристиано Роналдо в земята. Трансферът на италианеца от "Аталанта" в "Рома" бе определен за по-добър в Серия А от този на португалеца, преминал от "Реал" в "Ювентус". Това твърди проучване на Световната футболна обсерватория CIES. Неин доклад показа, че халфът е привлечен за 30 млн. евро, въпреки че е оценяван на много повече. "Рома" е спестил 19,4 млн. от реалната цена на италианския национал. Като по-добра сделка е посочена и тази между "вълците" от Рим и "Интер" за Раджа Наинголан. Белгиецът бе купен за 40 млн. евро при стойност 52,9 млн.

И едва тогава следва шумният трансфер на Роналдо. Според обсерваторията португалецът струва 116,5 млн. евро, но бе закупен от "Ювентус" за 105 млн.

Най-добрата сделка през лятото в Европа е тази за вратаря Тибо Куртоа. "Реал" брои 40 млн. евро на "Челси" за белгийския национал, а реалната му стойност е 62,6 млн. Вторият отличен трансфер отново е осъществен от испански отбор. Става въпрос за "Атлетико" (Мадрид), взел Родри от "Виляреал" само за 25 млн. евро при цена от 46,9 млн.

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят