Мнозинството британци искат Брекзит на всяка цена

В допитване 54% се обявяват за излизане от ЕС на 31 октомври с „всички средства”

Расте подкрепата за консерваторите

Мнозинството британци са на мнение, че премиерът Борис Джонсън трябва да изкара Обединеното кралство от ЕС „с всички средства”, показва социологическо проучване на ComRes, направено за в. „Дейли телеграф”, предаде Ройтерс.

Джонсън обеща да изведе страната от ЕС на 31 октомври, независимо дали успее да осигури по-добро споразумение с Брюксел или без сделка. Мнозина в парламента обаче са против излизане без споразумение и се заканват да го блокират.

54% от запитаните в проучването изразяват съгласие с твърдението: „Борис Джонсън трябва да осигури Брекзит с всички средства, включително да разпусне парламента, ако е необходимо, за да не позволи на депутатите да го спрат”.

46% са несъгласни с това твърдение. В допитването са участвали 1645 души.

Същото проучване показва, че подкрепата за Консервативната партия се е увеличила с 6% до 31%, а одобрението за опозиционните лейбъристи е 27%.

Тези резултати са в унисон с други социологически изследвания, които показват повишаване на рейтинга на торите, след като преди три седмици начело на партията и на правителството застана Борис Джонсън.

Коментари

Задължително поле