Мобилизация в Детското отделение на болницата в Горна Оряховица заради грипа

Екипът на Детско отделение на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица е мобилизиран заради настъпващия грип и покрива 24-часово дежурство, като непрекъснато на разположение има лекар. Екипите на Спешна помощ в Горна Оряховица също са на разположение, в болницата дежури и кабинет по неотложна помощ всяка вечер от 20 часа до 8 сутринта, както и през почивните и празнични дни.

Отделението по педиатрия е препълнено от миналата седмица заради повишената заболеваемост от грип и вирусни инфекции. Това съобщи началникът на отделението д-р Елена Ангелова.

Ежедневно малките пациенти са около 30, като броят на леглата в Педиатрията е 20. Допълнително към двата сектора са осигурени по две легла, като се очаква да се увеличат през следващите дни.

Педиатрите отчитат ръст на случаите на усложнения след грипа. Приемат се пациенти от различна възраст с бронхеолити, бронхопневмонии и отити. Възпаленията на гърлото и на ухото се консултират задължително с УНГ- специалист.

На 18 януари в отделението е постъпило дете, което е било диагностицирано с остър миокардит. Медиците веднага са приложили адекватно лечение и са изпратили детето за лечение в Детската клиника в УМБАЛ - Плевен.

"При този пик на вирусните инфекции, малко родители прибягват до самолечение на децата си, те посещават личните лекари. За съжаление, често усложненията се развиват бързо при децата", коментира д-р Ангелова.

Коментари

Задължително поле