Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

Молдовците са пиячи номер 1 в света, България е трета сила на Балканите

Снимка: Архив

Интерактивна карта, която показва къде в Източна Европа са първенци по консумация на чист алкохол разкри, че не руснаците, а молдовците са първенци по пиене.

Жителите на Молдова консумират внушителните 17,4 литра чист алкохол годишно или 178 бутилки вино на глава от населението.

Русия се нарежда на четвърто място по консумация на чист алкохол с 14,5 литра годишно. Преди тях са Литва – 17,1 литра и Беларус – 16,2 литра.

Британците, на които се носи слава, че консумират големи количества алкохол не попадат дори в топ 10. Жителите на острова изпиват едва 12 литра чист алкохол годишно или 408 халби бира на глава от населението.

Българите сме на трето място на Балканите с консумация от 11,4 литра алкохол годишно, пред нас, на 9 място в класацията, са сърбите – с 12,6 литра годишно и хърватите – с 1,.2 литра, нареждайки се на 16 място.

В дъното на класацията попадат държави, в които продажбата и консумацията на алкохол са ограничени по религиозни причини, като Кувейт и Пакистан. Там жителите изпиват едва 100 милилитра чист алкохол годишно – еквивалент на бутилка вино.

Интерактивната карта е изготвена от британския уебсайт Vouchercloud и използва данни за периода от 2010 до 2015 г. на Световната здравна организация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.