Момичето, паднало от електрически стълб, опитвало да скача от покрив

Момиче на 13-години се покатери на железорешетъчен електрически стълб средно напрежение в град Нови пазар, за да си направи атрактивно селфи с мобилен телефон и беше поразено от високо напрежение. Ученичката Гергана В. стигнала до площадка и паднала там. Под стълба бил нейн приятел, който трябвало да участва в селфито и той започнал да крещи за помощ. Сигнал до пожарна, полиция и спешна помощ бил подаден минути преди 14 часа в четвъртък. Спасителите успели да се доберат до момичето, когато токът бил спрян от енергодружеството.

Момичето по чудо се отървало с повърхностни изгаряния по дясната китка и десния глезен. "Няма да се наложи оперативна намеса, но ще остане за наблюдение в болницата, защото през нея е минал ток. Ще приема обезболяващи", каза пред "Труд" шефът на спешна помощ в Шумен д-р Недко Тодоров.

Гергана В. първо била приета в бърза помощ в Нови пазар. Там й направили кардиограма. Била в съзнание, дори сама си казала имената и ЕГН-то. Момичето живее в Център за настаняване от семеен тип в градчето и в бърза помощ пръв се отзовал управителят на дома Юксел Халил. "Тя беше уплашена, трепереше, но я успокоихме", разказа той.

Гергана В. пребивава в Центъра от 2 г. Заедно с брат си и трите си сестри били изведени от проблемно семейство във Варна. Родителите не са ги търсили.

Според запознати е създавала и други проблеми на възпитателите си. Качвала се на покрива, смятала да скача от там. След инцидента в Центъра ще бъде изпратен психолог, за да работи с децата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България