Морето вече е есенно

Плаж, гр. Бургас

Майка на три деца помага при спасяването на двама тийнейджъри

Морето вече е есенно. Слънцето е по-ниско и грее по-слабо. Вятърът е почти непрестанен и от дни наред мъртвото вълнение не е "пуснало" залива. Флагът е червен, а къпането забранено. Това коментираха пред "Труд" морските спасители в Бургас.

До тази неделя всички постове ще работят, но от 3-ти септември до 10-ти септември на ивицата ще останат само 6 поста, или 12 спасители.

До края на месеца плажът ще е охраняем, като накрая ще останат само три двойки от морските стражи.

Само преди два дни, на втори пост, те са предотвратили инцидент с двама тийнейджъри. Въпреки забраната да се влиза по- навътре от "до кръста", момчетата решили да се изфукат и отплавали към шамандурата. Мъртвото вълнение започнало да ги дърпа към дъното и те завикали за помощ. Заедно със спасителите, млада жена се хвърлила в морето да спасява твърдоглавите младежи. В крайна сметка, те били извадени невредими на брега.

Жената работи на чадърите, събира по три лева такса, но плува отлично. Не за пръв път ни помага и след като ни довери, че иска да стане морска спасителка, догодина, я очакваме на вишките, разказаха нейни колеги.

Те я посъветвали да се запише в курса на БЧК и да подготви документите си за идния сезон. Бургазлийката била майка на три деца, коментираха спасителите.

От удавяне е бил спасен и още един тийнейджър, който скачал от моста, въпреки забраната това да се прави. Момчето скочило от втория етаж, от 15 метра височина, но дънна яма го засмукала и морските едвам го измъкнали на брега.

Както Труд писа, скачането от моста е забранено и заради подводните камъни, скали и железа по дъното, които могат да изиграят лоша шега на плувците.

Тази година 21 души загинаха в морето през лятото. При един от случаите, младеж от Хисаря почина точно при скокове край Созопол, където се ударил в скали и потънал, загубвайки съзнание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България