Нова заповед: На обществени места задължително с маска

Удължиха забраната за полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания

Препоръчват цистерни с вода на полето за лична хигиена

Шеът на испанския кризисен щаб – с коронавирус

Теменужка Петкова: Към момента енергийният сектор е стабилен

Фирма за ученически униформи дари маски за детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“

Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“ Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Петър Андронов, председател на Асоциация на банките в България: Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Димитър Радев, управител на БНБ: Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

Москва постави три условия за подобряване на отношенията с ЕС

Снимка: Архив

Заместник-министърът на външните работи Александър Грушко заяви, че има три условия, изпълнението на които ще гарантира подобряването на отношенията между Москва и Брюксел. Дипломатът ги изброи в интервю за РБК в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността, пише “Известия“.

Първото условие е преминаване на Европейския съюз към по-ясна политика по отношение на Русия. Грушко припомни за петте принципа на взаимодействие с Русия, които са утвърдени през 2016 г. от върховния представител за външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини. Те, както отбеляза представителя на Министерството на външните работи, не могат да бъдат наречени „стратегия или последователна политика към Русия“.

Второ-дипломатът нарече НАТО и неговия опит да включи Русия в системата за сигурност от времето на Студената война. „Това е абсолютно безсмислено занимание, когато няма реални заплахи в този регион, когато всичките рискове за сигурността се намират в южната периферия“, подчерта той.

На трето място, Грушко призова европейските държави да покажат по-голяма независимост и да се противопоставят на влиянието на САЩ по въпроси, свързани с отношенията с Русия.

Александър Грушко отбеляза, че дискусиите на Мюнхенската конференция са показали невъзможността да се създаде глобална система за сигурност без участието на Москва.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.