МО на Русия: Войници на руските въоръжени сили използваха мини ТМ-62 при превземането на Урожайни

Военнослужещи от щурмовите части на Източната група войски от Бурятия многократно използваха метода за подкопаване на опорни точки на украинските въоръжени сили с помощта на преработени противотанкови мини ТМ-62 по време на превземането на Урожайное в Донецката народна република. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Детонаторът на мината беше отвинтен, тротилът беше поставен, капсулата с детонатора беше поставена - тогава имахме буквално седем секунди от момента, в който го хвърлиха до детонацията“, каза стрелецът с позивна Бели.

От военното ведомство уточниха, че щурмовият самолет е използвал самостоятелно модифицирани противотанкови мини ТМ-62 за унищожаване на противника, който се крие в най-добре укрепените структури и оказва ожесточена съпротива.

„Беше невъзможно да се придвижат до тези мазета заедно с бойците: те се приближиха незабелязано, хвърлиха противотанкови мини“, каза още Бели.

Радиотелефонистът с повиквателен Болт добави, че бойците на групата по време на нападението на селището са работили предимно през нощта, а екипажите на БПЛА са коригирали действията им.

„Всичко през нощта се случи под наблюдение с БПЛА“, отбеляза той.

Според Министерството на отбраната селото е освободено от координираните действия на морската пехота на Тихоокеанския флот и щурмова авиация на групата сили „Восток“. Те добавиха, че последният щурм е отнел само час и половина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия