МО на Русия: Минохвъргачка "Нона-СВК" унищожи американска бойна машина "Брадли"

Екипажът на самоходната минохвъргачка "Нона-СВК" от групата войски "Център" унищожи друга бойна машина на пехотата (БМП) "Брадли" американско производство в посока Авдеевка. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„В посока Авдеевка военнослужещи от екипажа на самоходна минохвъргачка 2С23 „Нона-СВК“ от планинското мотострелково съединение на група войски „Център“ унищожиха американска бойна машина на пехотата М2 „Брадли“, казват още от руското МО.

Министерството на отбраната добави, че артилеристите са унищожили и евакуационната група, пристигнала да спасява екипажа на бойната машина на украинските въоръжени сили.

"Нона-СВК" е колесна версия на 120-мм артилерийско-минометна установка 2С9 "Нона-С", базирана на БТР-80. Предназначен за унищожаване на вражеска артилерия, танкове и жива сила, неговите командни пунктове и отбранителни структури. Способен да стреля с осколочно-фугасни мини, специални осколочно-фугасни и кумулативни снаряди, както и регулируеми боеприпаси. Далечината на стрелба е до 8,8 км, с активни ракетни снаряди - 12,8 км. Скорострелност - 10 изстрела в минута. Тегло - 14,5 тона, максимална скорост по магистрала - 80 км/ч, обсег на магистрала - 500 км. Екипаж - четирима души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия