МО на Русия: Руските военни удариха противобатарейната радиолокационна станция "Кобра"

Руските военни унищожиха до 60 военнослужещи от украинските въоръжени сили (ВСУ) в Херсонско направление, а също така за първи път удариха произведена в Германия контрабатарейна радиолокационна станция "Кобра". Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„В посока Херсон, в резултат на сложна огнева атака, загубите на украинските въоръжени сили възлизат на повече от 60 военнослужещи, 3 превозни средства. Поразени са гаубици Д-30, както и контрабатарейна РЛС „Кобра“, съобщиха от ведомството.

„В донецкото направление частите на Южната група войски във взаимодействие с авиацията и артилерията поразиха живата сила и техниката на противника в районите на населените места Раздоловка, Андреевка, Клещеевка, Николаевка и Курдюмовка на Донецката народна република. Общите загуби на противника в това направление възлизат на до 220 военнослужещи, танк, 7 автомобила“, се казва още в съобщението.

Руското министерство на отбраната уточни, че по време на контрабатарейния бой са били поразени самоходни артилерийски установки "Цезар" френско производство и "Краб" полско производство, две гаубици "Мста-Б" и оръдие МТ-12.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия