МО на Русия съобщи за унищожаване на минохвъргачен екипаж на ВСУ в посока Купянск

Екипажът на самоходната артилерийска установка (САУ) "Гвоздика" от Западната групировка на въоръжените сили на Руската федерация в Купянско направление унищожи минометния екипаж на въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това казаха за руската информационна агенция от руското министерство на отбраната.

„В един от участъците на фронта в Купянското направление разузнаването на артилерийското подразделение на групата сили „Запад“ по време на контрабатарейния бой разкри точните координати на огневата позиция на минометния екипаж на украинските въоръжени сили. Координатите на целта бяха незабавно предадени на екипажа на самоходна гаубица 2С1 „Гвоздика" с калибър 122 мм за нанасяне на огнево поражение. Екипажът на „Гвоздика" веднага насочи оръдието и по време на контрабатарейния бой унищожи минометния екипаж на подразделението на украинските въоръжени сили“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че обективните контролни кадри, получени от БЛА в реално време, са позволили да се провери унищожаването на целта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия