Музикален спектакъл с Даниел Верстапен в България

Даниел Верстапен

Белгийският виртуоз е на световно турне

Специални гости са Нина Николина, Любо Киров и Калин Вельов

Той обединява традиции в „Мост между култури“

Една от най-нестандартните фигури на европейската музикална сцена пристига в България.  Световноизвестният белгийски пианист и композитор Даниел Верстапен ще направи два концерта в страната - на 18 юни в Античния театър в Пловдив и на 20 юни в Габрово в Дома на културата „Емануил Манолов“.

България е част от световното турне на Верстапен ‒ RECONNECTION - 2023/2024 г.,  в което пианистът пресича сцените на „Кенеди Център“ във  Вашингтон, „Сидни Опера“ в Австралия, „Пиано център за музика и изкуство“ в Нова Зеландия, „Харпа“ в Исландия, а у нас виртуозът ще пристигне веднага след пърформанса си в  „Карнеги Хол“ в Ню Йорк.

Концертите на Даниел Верстапен са буквално неповторими, тъй като във всеки един той оригинално пресъздава част от националната музика на съответната страна. Тази своя концепция белгийският виртуоз обединява под проекта „Мост между култури“, като в България покана за участие в него получават Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов, кавалджията Дамян Йорданов и хор „Магическите гласове на България“.

Най-добрият начин да представиш страната си е чрез музиката ‒ споделя Даниел Верстапен, ‒ или както обичам да казвам: музиката е най-добрият посланик. „Мост между култури“ е връзката, която среща хора и поколения от различни страни и оставя топла следа в сърцата им.

В магията на дълбоко емоционалната музика, създадена от Даниел Верстапен, българската публика ще се потопи на 18 юни в Античния театър в Пловдив и на 20 юни в Габрово в Дома на културата „Емануил Манолов“. Тогава ще се състои и премиерата на уникалната колаборация между белгийския пианист и българските артисти, в основата на която е българският фолклор. 

Концертите на Даниел Верстапен в България са под патронажа на посланика на Кралство Белгия в България по случай Белгийското председателство на Европейската комисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура