Мустафа Карадайъ от Демир Баба Текке: През 1989 г. Доган ни обедини по пътя на свободата, наречен ДПС (ВИДЕО)

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, членове на ръководството на ДПС, народни представители и евродепутати пристигнаха в местността Демир Баба Текке край Исперих за традиционния митинг-събор, организиран от ДПС – Исперих по повод годишнина от трагичните събития по време на т. нар. „възродителен процес”, съобщиха от партията.

„В тези дни изпитваме различни чувства и емоции, но нито една от тях не е омраза и противопоставяне.” Това бяха встъпителните думи на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в словото му пред стотиците хора събрали се на теккето.

„Изпитвам гордост от това, че имаме силата и каузата да се борим за нашата свобода, да отстояваме правата и свободите на всички граждани и да защитaваме демокрацията.” допълни Карадайъ.

https://www.youtube.com/watch?v=9D_jQl_h9uo

„89-та година под ръководството на почетния председател д-р Ахмед Доган, ние се обединихме по пътя на свободата и демокрацията и този път се нарича Движение за права и свободи. Път на мира, на разбирателството, на единството. Убедени в силата на нашата кауза. Ние сме призвани да бъдем единни, да защитим демокрацията и да преодолеем всяка опасност пред нея.”категорично заяви лидерът на ДПС.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта огромният принос на ДПС за евроатлантическия път на страната.

На митинг-събор на Демир баба Текке присъстваха зам.-председатели на ДПС Ахмед Ахмедов, Филиз Хюсменова, Янко Янков, зам.-председателите на ПГ на ДПС Халил Летифов, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Нигяр Джафер – зам.-председател на НС, народните представители д-р Хасан Адемов, Ерол Мехмед, Ихсан Хаккъ, Велислава Кръстева, Севим Али, Бюрхан Абазов, Танер Али, Имрен Мехмедова, Сергей Кичиков, ген. Симеон Симеонов, Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Рамадан Аталай, Елхан Кълков, евродепутатът и лидер на Младежко ДПС Илхан Кючюк, членове на ЦОБ –Рушен Риза, Камен Костадинов, Дурхан Мустафа, кметове на ДПС от цялата страна, областни и общински председатели, ръководството на Младежко ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика