Мустафа Карадайъ от Момчилград: Ако сме сгрешили, простете. Ние прощаваме! Нашето единство се нарича ДПС!

Екипът на Централния лъч на Движението бе в Кърджалийска област. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с ръководството на партията и общински кметове пристигнаха в Джебел за да поздравят жителите на града по повод Деня на Джебел. Представителите на ДПС поднесоха цветя пред паметника в центъра на града, където се състоя и молитва в памет на жертвите на т. нар. "възродителния процес".

„Ако сме сгрешили, простете. Ние прощаваме!“ призова председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на митинг от площада в Момчилград. Той даде пример с 2017 година, когато 100 000 гласа отидоха в празното, което доведе на власт в България националистите. Предизборният митинг започна с поднасянето на цветя и венци пред паметника на жертвите на т. нар. възродителен процес в центъра на града.

„ГЕРБ казват: „Ние имаме 100 000 гласа от мюсюлманите в България. Те получават политическа сила от нашите гласове, получават власт чрез нашите гласове и ползват тази власт против нас. В европейския парламент заедно с нашите депутати отстояват езиковото многообразие. Идват в България, в нашата родина и забраняват нашия, турския език по време на предизборна кампания. Двоен стандарт, двоен аршин, лицемерие“, допълни Карадайъ.

На централният площад се бяха събрали стотици момчилградчани, активисти и симпатизанти на ДПС, народни представители, кметове на общини и населени места, председатели на общински съвети и общински съветници от цялата област Кърджали.

„Нашето единство се нарича ДПС. Каузата ни е твърде голяма, за да се борим помежду си. Ние сме пазителите на мира, стабилността и сигурността в държавата”, каза от трибуната Мустафа Карадайъ.

„В Европейския парламент нашите представители отстояват езиковото многообразие. Младежката организация на ДПС е най-голямата в Европа с над 20 000 членове. Ние залагаме на доброто бъдеще на децата си. Нашето единство се нарича ДПС!“, заяви Карадайъ.

По повод свещения месец Рамазан председателят на ДПС Мустафа Карадайъ даде ифтар в кв. "Възрожденци". „Мотото на ДПС е „Ние залагаме на младите!”, но какви са младите в ДПС – млади, хубави, красиви, образовани, знаещи, можещи, доказали себе си в секторите, в които се развиват. Това е ДПС, това е нашата листа“, подчерта Мустафа Карадайъ.

„Ако ми позволите, в Деня на Ататюрк искам да направя една аналогия. Ние през месец май честваме майските събития. Велики лидери, като великият Ататюрк се раждат на сто години веднъж, е казал народът, но ние в България имаме също един велик лидер - нашият почетен председател д-р Ахмед Доган, който направи така, че преходът от тоталитарна власт към демокрация да стане по безкръвен начин. Това постигнахме ние от ДПС. Нашата мисия е да пазим целостта на страната, да пазим мира, стабилността и сигурността в нашата родина“, заяви лидерът на ДПС.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев напомни грозните събития по време на т. нар. „възродителен процес“ като каза, че помним събитията от 1989г., когато тоталитарната власт стреляше с куршуми срещу българските мюсюлмани. Но помним и 2017г., когато на власт дойдоха националистите и им дадохме възможност да стрелят с думи срещу вас, напомни Цонев. През 1989г. на пътя на куршумите заставаха нашите герои. От 2017 до днес на пътя на думите застават вашите избраници, ние от парламентарната група на ДПС и всеки ден ще се борим срещу езика на омразата, защото ние не искаме да се разделя нашата страна, бе категоричен той.

На предизборните срещи присъстваха и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС инж. Хасан Азис, народните представители Ерол Мехмед, Адлен Шевкед, д-р Джевдет Чакъров, Хайри Садъков и Елхан Кълков, евродепутатите Неджми Али и Искра Михайлова, председателят на Младежко ДПС евродепутат Илхан Кючюк, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан, кандидатите за евродепутати Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Сунай Якуб, Танер Кабилов и Цветан Енчев, общински кметове, областни и общински председатели на ДПС от страната.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2024. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика