Мъж и жена отиват на съд за закана за убийство на медицински екип

Снимка: Архив

Екшънът се разигра през януари в отделението по хелодиализа в Търново

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд жена и мъж за закана с убийство на медицински екип в отделение по хемодиализа.

Обвинението срещу Б. М. и М. К. е за това, че на 22 януари тази година в отделение по хемодиализа при МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ в старата столица, се заканили с убийство спрямо д-р Сибила Маринова - началник ОАИЛ, срещу колегата и специалист невролог, старшата медицинска сестра и други две медицински сестри.

Майката на обвиняемите била приета в отделението като преди това се оплакала, че не се чувства добре. Около 10 минути след включването ѝ към диализния апарат състоянието ѝ се влошило. Докато медицинският екип извършвал реанимационни мероприятия по отношение на жената, обвиняемите няколкократно отваряли вратата на залата. Държали се агресивно. Крещели на медиците да не напускат залата, докато не спасят майка им и ги заплашвали, че ако не я спасят, няма да излязат живи от залата. Отправяли закани спрямо лекарския екип, като използвали думите: „Ако не спасите майка ми, от стаята живи няма да излезете“, „Няма да излезете живи, ако майка умре!“. Междувременно, въпреки усилията на медицинския екип да я спаси, жената починала. Наложило се да се потърси съдействие на служителите на полицейското управление във Велико Търново.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле