Мъж плаши приятелка от профил менте, източи й 3 000 лв. за охрана

Мъж от Шумен успя да спечели близо 3 000 лв. от своя приятелка, като си направи фалшив профил във фейсбук и започна да я заплашва. 24-годишният Николай Б. бил безработен и измислил измамата, за да припечелва. В продължение на няколко месеца 20-годишната шуменка се страхувала, че ще бъде отвлечена с цел проституция. Плащала парите уж за охрана.

Изобретателният измамник е задържан от шуменската полицията за едно денонощие и пуснат, а случаят ще бъде предаден на районната прокуратура. Криминалисти са установили, че в продължение на няколко месеца Николай е въвеждал в заблуда момичето, като системно й изпращал съобщения от неистинския профил.

Отправял заплахи, че ако не започне да работи за него като жрица ще й се случат лоши неща. В същото време девойката се оплакала точно на него, защото й бил приятел, а той я успокоявал. Предложил да наемат охрана, която да се грижи денонощно за нейната сигурност. Убедил я, че сводниците са силни и няма да се спрат пред нищо. Клел се, че ще се грижи за нея и ще й помага, докато може. В началото уж той плащал парите за охрана, а после й казал, че е редно тя да даде някакви пари и така източил солидната сума.

Не е ясно още колко време момичето е щяло да бъде рекетирано, чрез фалшива опасност, ако Николай не бил измамил и приятел. С личните данните на 23-годишно момче той успял да изтегли онлайн кредит в размер на 1800 лева.

Парите трябвало да бъдат преведени по банкова сметка и той излъгал приятеля си, че иска да получи на негово име и по неговата сметка полагаща се заплата. Нещо усъмнило шуменеца, измамата започнала да се разплита и той подал сигнал до полицията в Шумен. Така на яве излязъл и случая с плашеното момиче.

Работата по документиране на престъплението продължава, съобщават от полицията в Шумен. До момента Николай не е бил криминално проявен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България