Утре откриват новите 24 км от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Дигитална рецепта за успех Чудната история на Чудомир Моневски - от раздавач на туристически брошури до бизнес лидер за 2018 г.

Президентът Радев: Откриването на посолство на Йордания у нас ще укрепи връзките между двете държави

Президентът Радев: Йордания е перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток

Шофьор блъсна столичен полицай и избяга, униформеният е в болница Извършителят се издирва, автомобилът му е открит изоставен в района на „Студентски град“

АПИ към шофьорите: На път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Откриха сериозни нарушения в две столични психолаборатории

Цветан Цветанов: Няма община, която да не е получила целеви средства

Над 160 снегорина чистят пътищата в София

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

Мътилка потече от чешмите в пет монтански села, пращат им водоноски

Снимка: Архив

Мътна вода тече от чешмите в пет села в общините Монтана и Георги Дамяново. Населението да не използва течността от водопроводите, предупредиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана.

След извършените миналата седмици лабораторни анализи на водата в селата Георги Дамяново, Гаврил Геново, Горно Церовене, Безденица и Долна Вереница здравните инспектори установили, че от чешмите тече мътилка, а качествата на питейната вода са влошени.

Най-вероятно водата е замърсена от снеготопенето и падналите обилни дъждове, заявиха експертите.

Ръководството на ВИК и кметовете на общините Монтана и Георги Дамяново да информират населението, че водата от централното водоснабдяване е негодна за питейни нужди и може да се използва само за битови цели, разпоредиха от РЗИ.

За пиене да се използва само бутилирана вода от търговската мрежа, да започне обезаразяване на водопроводите с хлор, а за нуждите на хората да се организира доставянето на питейна вода с водоноски, наредиха още от РЗИ.

Лабораторните анализи ще продължат, а водата от чешмите ще може да се ползва след получаването на двукратни последователни резултати, които съответстват на нормите за питейна вода, обясниха от здравната инспекция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.