На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Надценката на горивата в касовата бележка Акцизът и ДДС-то на отделен ред

При продажба на горива върху касовата бележка ще се отпечатва информация за размера на данъка върху добавената стойност, акциза, продажната цена на горивото без акциз и ДДС (нето стойност) и покупна цена на горивото без акциз и без ДДС (покупна стойност). Като информацията ще се изписва на отделни редове.

Това предвиждат промени в наредбата за отчитане на оборотите в търговските обекти, пуснати за обществено обсъждане от Министерството на финансите. Целта е крайният потребител да бъде информиран за това каква част от платената от него сума представлява данъци, и каква е продажната стойност на горивата и стойността на тяхното придобиване от търговеца.

Промяната се отнася както за търговците на течни горива, така и за лицата, които извършват зареждания с течни горива за собствени нужди и регистрират и отчитат зарежданията чрез електронна система с фискална памет. За изпълнение на новите изисквания е предвиден преходен период до 28 февруари 2019 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА БОКО И МАФИЯТА ГРОБ–НАДЦЕНКИТЕ НА ПОВЕЧЕТО ТЪРГОВЦИ СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5% ОТ СТОЙНОСТТА НА ГОРИВОТО А В МОМЕНТА , СА 10-12 СТОТИНКИ, СЪЩИТЕ НАДЦЕНКИ ВЪВ ИСПАНИЯ СА 20 ЕВРОЦЕНТА КОЕТО Е РАВНО НА 40 СТОТИНКИ, А ВЪВ ГЪРЦИЯ ДАЖЕ И ПОВЕЧЕ…………….ПРОСТО ВЪВ БЪЛГАРИЯ СА МНОГО ВИСОКИ ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ ЦЕНИ НА МОНОПОЛИСТА.ТОВА Е ИСТИНАТА, КОЯТО НИКОЙ НЯМА ДА ВИ КАЖЕ И ДОРИ ДЪРЖАВАТА ИМА ИНТЕРС ОТ ВИСОКИ ЦЕНИ,ЗАЩОТО ЛАПА ПОВЕЧЕ АКЦИЗ И ДДС…………..ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА КРАЙНА ЦЕНА НА ГОРИВАТА ОТИВА ДА ХРАНИ ШАЙКАТА БОКУ И ВЛАССТА МУ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЪРЖАВЕН АПАРАТ ВЪВ ЕВРОГЕЙКРЪЖЕЦА!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.