Над 1000 снегорина разчистват пътищата на България

Над 1000 машини са обработвали пътните настилки през нощта, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия, съобщиха от АПИ.

Затворен е Троянският проход. През проходите "Превала" и "Печинско" и по пътя Батак - Доспат камионите над 12 тона задължително трябва да бъдат без ремаркета и полуремаркета.

Националният институт по метеорология и хидрология определи оранжев код за интензивни валежи от дъжд в областите Смолян, Хасково, Кърджали, Ямбол и Бургас. В тези области е възможно да има спад на температурите и опасност от поледици. Жълт код за снеговалежи е обявен за Западна България, а за областите Благоевград, Варна, Добрич и Сливен се очаква дъжд.

Шофьорите, на които им предстои пътуване трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи, призовават от пътната агенция.

В София, където тази нощ беше най-студено, 169 снегорина са били на терен през нощта. Обработени са трасетата на градския транспорт, общински пътища, Южната дъга, както и квартални улици, които водят до детски градини, училища и болници. Опесъчени са и планинските пътища във Витоша: Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.

Летище София работи нормално при зимни условия, движението на влаковете в страната също не е нарушено.

Коментари

Задължително поле