Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе пред петричката болница

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Над 140 души се включиха в обучението за доброволци за „Пловдив – ЕСК 2019“

Практическо обучение за доброволци за събитията от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 година“ събра над 140 участници от различни възрасти. Двата дни на обучението бяха посветени на изграждане на умения за работа в екип при организирането на мащабни културни прояви, а водещ лектор бе полякинята Мери Садовска, координатор и куратор от „Вроцлав – Европейска столица на културата 2016“.

Тя обясни, че доброволецът на Европейска столица на културата е човек, който има комплексни умения и трябва да прояви различни качества в зависимост от събитието, което участва. Според Мери Садовска театралните техники за обучение спомагат теорията да се трансформира в практика и хората започват да възприемат събитието като реално действие, а не като абстракция.

Отговорността и лоялността са основни качества на доброволеца, а от неговите решения зависи успеха. Навременната информираност, бърза реакция в непредвидени ситуации и владеене езика на тялото са специфичните качества, върху които работиха участниците. „Да си доброволец на Европейска столица на културата е истинско приключение, страхотно изживяване и незаменим опит“, каза още Мери Садовска и допълни, че всяко лично качество трябва да се осмисля като полезно за каузата на доброволчеството.

Всеки от участниците в обучението получи сертификат и регистрация в доброволческата мрежа на „Пловдив 2019“, в която желание да подпомогнат събитията от Европейска столица на културата са заявили 600 души. До края на 2017 г. предстоят още четири обучения, които целят разширяване на диапазона и възрастовите групи, които ще участват в реализацията на мащабния проект.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.