Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Как съдийка, командирована от Лозан Панов от Пещера в София, реши дело в негова полза

Вежди Рашидов се поклони пред паметта на Васил Левски

Тръмп се присмя на Опра Уинфри US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Спас Гърневски: Фаловете на Валери Жаблянов са три и трябва да получи червен картон

Спас Русев: Надявам се на трофей още тази година

Петнадесетото издание на “Българската Коледа” събра близо 2,5 млн. лева

Главното мюфтийство изрази безпокойство от състоялия се Луковмарш в София

Над 140 души се включиха в обучението за доброволци за “Пловдив – ЕСК 2019”

Практическо обучение за доброволци за събитията от програмата на “Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 година” събра над 140 участници от различни възрасти. Двата дни на обучението бяха посветени на изграждане на умения за работа в екип при организирането на мащабни културни прояви, а водещ лектор бе полякинята Мери Садовска, координатор и куратор от “Вроцлав – Европейска столица на културата 2016”.

Тя обясни, че доброволецът на Европейска столица на културата е човек, който има комплексни умения и трябва да прояви различни качества в зависимост от събитието, което участва. Според Мери Садовска театралните техники за обучение спомагат теорията да се трансформира в практика и хората започват да възприемат събитието като реално действие, а не като абстракция.

Отговорността и лоялността са основни качества на доброволеца, а от неговите решения зависи успеха. Навременната информираност, бърза реакция в непредвидени ситуации и владеене езика на тялото са специфичните качества, върху които работиха участниците. “Да си доброволец на Европейска столица на културата е истинско приключение, страхотно изживяване и незаменим опит”, каза още Мери Садовска и допълни, че всяко лично качество трябва да се осмисля като полезно за каузата на доброволчеството.

Всеки от участниците в обучението получи сертификат и регистрация в доброволческата мрежа на “Пловдив 2019”, в която желание да подпомогнат събитията от Европейска столица на културата са заявили 600 души. До края на 2017 г. предстоят още четири обучения, които целят разширяване на диапазона и възрастовите групи, които ще участват в реализацията на мащабния проект.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.