Над 200 танцьори се състезават в Арена Шумен

Многофункционалната спортна зала "Арена Шумен" съперничи по архитектура и функционалност на всички изградени в провинцията

Шумен е домакин на XVIII Републикански открит турнир по спортни танци. Над 200 таланти ще се състезават за Купа "Шумен", под патронажа на кмета Любомир Христов. Събитието е в неделя в новата зала „Арена Шумен“. На подиума ще се изявят двойки и танцови формации от клубове в София, Плевен, Троян, Бургас, Варна, Русе, съобщи Румена Андреева, директор на Младежкия дом, който е традиционен организатор на надпреварата. От Шумен ще участва лицензираният клуб „Фея данс“.

Танцьорите са разделени в четири възрастови групи, като първата е до 7 години. Според Андреева се увеличават начинаещите участници, а намалява броят на двойките в групата на напредналите и това е тенденция от последните години.

Жури с председател президента на Българската федерация по спортни танци Иван Деспотов ще оценява състезателите. Турнирът е важен за участниците, защото класирането ще им донесе бонус точки.

За публиката е предвидена и томбола с награди, която ще се тегли по номерата на закупените билети. Цената им е 4 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици, и ще важат за целия ден на турнира.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България