Над 300 таксиметрови водачи излизат на протест в Пловдив

Илюстрация: Pixabay

Таксиметровите шофьори в Пловдив отново излизат на протест срещу размера на данъка има за 2017-а г, който е 750 лева. В 14. 00 чаа те ще тръгнат от спортна зала “Чайка” на стадион “Пловдив”.

Протесното шествие ще премине по основните градски артерии – булевардите “Шести септември”,”Цар Борис ІІІ Обединител”,”Света Петка”,”Княгиня Мария Луиза”,”Цариградско шосе”,”Санкт Петербург”,”Христо Ботев” и пред Централна гара.

Недоволството таксиметровите шофьори предизвика и увеличението на разрешителното за издаване на таксиметров превоз на пътници – от досегашните 8,33 лева на 34 лева. На последната сесия на ОбС около 10-на представители на бранша поискаха намаляване на налога с 250 лева. Според Георги Ряпов -председател на Националната асоциация за защита на таксиметровите водачи, приетият данък е непосилен за бранша и ще доведе до масови фалити. Ряпов предупреди, че ако местния парламент не го понижи, ще последват протести и преминаване в сивия сектор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.