Над 350 участници се включиха в похода „По стъпките на Таньо войвода”

Походниците се включиха в преглед на маршовата и строева подготовка, който се проведе в Исперих.

Над 350 участници се включиха в 33-то издание на похода „По стъпките на Таньо войвода”, който започна в сряда от Тутраканско и ще приключи на 2 юни на лобното място войводата край поповското село Априлово.

Участниците в похода, които са от Тутракан, Сливен, Силистра, Исперих, Попово и Средище, бяха посрещнати в първата вечер в Исперих от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Това съобщиха от пресцентъра на управата, приветствайки патриотичнта инциатива. На площада Хюсмен е връчил плакет на музиката Теодосий Спасов, който е родом от града и участва в похода.

На 1 юни походниците ще бъдат посрещнати на централния площад в Попово, където ще се проведе 13-тия преглед на маршовата и строева песен.

Походът се организира от Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие” под патронажа на президента на България, с подкрепата на музеите и общините, през които преминава четатаи други.

Всяка година участниците отново извървяват пътя й до и правят възстановки на последната битка на четата. Походът приключва на Керчан байр, край село Априлово, където е издигнат паметник на войводата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България