Над 40 масови убийства са извършени в САЩ през 2019 година

Общият брой на жертвите е 210 души

Над 40 масови убийства са били извършени в САЩ през 2019 година, което е рекордно висок брой за последните 50 години, съобщава USA Today, цитиран от БГНЕС.

Според база данни, създадена от „Асошиейтед Прес“, USA Today и Северо-Източния университет, през 2019 г. в САЩ са извършени 41 масови убийства, при които са убити четирима или повече души. От тях в 33 случая престъпниците са използвали огнестрелно оръжие. В резултат на това общият брой на жертвите тази година е 210 души.

Освен това, както отбелязва изданието, повечето от тези убийства не са били отразявани от медиите на национално ниво, тъй като не са извършени на обществени места. Също така, повечето от случаите са били свързани със семейни кавги, наркотици и бандитизъм, както и хора, недоволни от нещо, насочили агресията си към колеги или роднини. Освен това, според изданието, често органите на реда не са могли да установят какво точно подтиква хората да извършват масови убийства.

Убийствата с най-голям брой жертви са извършени в Калифорния - щата, в който е в сила един от най-строгите закони за притежание на оръжие, пише изданието.

По-рано, най-голям брой кланета са регистрирани през 2006 г. Тогава е имало 38 случая.

Коментари

Задължително поле