Максимална печалба от 10% за „Автомагистрали“ ЕАД при строежа на магистрала „Хемус“

ЦСКА срази богати китайци

Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Над 580 000 лв. за фестивали и концерти в Шумен

Шумен ще бъде домакин на 120 културни събития през настоящата година, а общината ще финансира тяхната реализация с 525 000 лв. от бюджета си. Местни творци могат да кандидатстват със свои проекти и ще получат още 55 700 лв. от общинския фонд „Култура“.
Общинските средства за международни и национални фестивали, концерти и творчески празници са с 35 000 лв. повече от миналата година, каза зам.-кметът Найден Косев при представяне на т.нар. културен календар в петък.

Пет са събитията с международен характер. Тази година след три пропуснати шуменци и гости на града ще видят тридневна историческа възстановка „Доблест и слава“ на Шуменската крепост. В нея ще вземат участие и клубове от Полша, Румъния, Унгария, Чехия и Украйна. Шумен ще бъде домакин и на традиционните хоровите празници „Добри Войников”, на известния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров”, на Друмевите театрални празници „Нова българска драма” и на фестивала за популярна песен „Есенни шуменски вечери”.

Предвидени са и напълно нови инициативи, като рок и техно фестивал, за чието провеждане общината ще отдели 20 хил.лв. Кметството ще финансира и участия зад граница на местни ансамбли и състави.

При формиране на културния календар целта на общината е била да се запазят проявите, които дават облика на Шумен от десетилетия, но и да се намери баланс с инетересите на младите хора, коментират експерти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.