Над 6 домашни кучета са отровени от началото на годината в Банкя

Илюстрация: Архив

Кметът Рангел Марков е подал сигнал в полицията

6-7 кучета са починали в Банкя от началото на годината. Всички те са били отровени, разказаха стопаните им пред БТВ.

Два от случаите са станали на 8 и на 26 януари, събитията се развили по сходен начин и двата пъти.

„Пускам ги да се разтърчат сутринта, държа ги в мазето – там живеят. За половин час, докато се разхождат малко, да се изпишкат, след това гледам почват да повръщат и умират. Едното го карахме в клиниката в Суходол. Направиха изследване – бъбречна недостатъчност. Хвърлен е или антифриз или някаква друга отрова каза доктора”, разказа стопанинът, който се представи с името Огнян.

Според него отровата е била хвърлена в двора му целенасочено: „Имам внучка на 1 година. Като почне да ходи пролетта, се притеснявам”.

С подобна загуба се сблъскал и друг местен. На 15 януари той и семейството му забелязали, че домашният любимец се държи странно. Въпреки че животното било прегледано от лекар, починало: „Един член на семейството ни го няма и това доста ни натъжава”, разказа той.

Кметът на Банкя Рангел Марков каза, че е предал случаите на компетентните органи.

„Имаме сигнал с описани няколко случая на отровени кучета, домашни, в дворовете на хората в различни части на града – случаят е доста обезпокоителен и веднага сме го изпратили на полицията, защото това е опасно не само за животното, но и за хората. Има малки деца в къщите”, коментира Марков.

 

Коментари

Задължително поле