Най-големият у нас симулационен тренировъчен център откриват в Медицински университет-Пловдив

Най-големият у нас симулационен тренировъчен център в България ще бъде открит в четвъртък в Медицински университет-Пловдив. Той разполага с модерни манекени – биотехнологични роботи, с които студентите могат да повишат практическите си умения. Вече завърши инсталирането на най-новите лапароскопски, артроскопски и ендоскопски симулатори за виртуална реалност, които превръщат тренировъчният център в МУ-Пловдив в единствения по рода си медицински обучителен комплекс у нас.

„Бъдещето в медицината е на дисциплините, чието наименование започва с буквата „р“: регенеративна медицина, рехабилитационна медицина, роботизирана медицина. Нашият симулационен тренировъчен център е не само първият в страната, но е оборудван и с последно поколение високотехнологични манекени и хирургични симулатори за обучение на студенти“, коментира ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Демонстрация на работата на манекените и на апаратурата в центъра ще бъде направена от проф. д-р Благой Маринов на последния, трети етаж на Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив, който е един от най-модерните на Балканите. На този етаж са разположени две аудитории и 12-те учебни зали на Симулационния тренировъчен център.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.