Най-добрият фермер в света Джоел Салатин ще гостува в Сандански

По покана на Чифлик Ливади – поликултурна ферма, в близост до град Сандански, най-добрият фермер в света, според списание „TIMES” – Джоел Салатин, пристига за първи път за среща с българската публика,  от 28 до 30 септември.

Салатин е създател на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния - САЩ, която снабдява с чиста храна  4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система.

Програмата на Салатин в България включва двудневен майсторски клас в Сандански на 28 и 29 септември. Събитието е  подходящо за начинаещи и действащи фермери и собственици на земи. Мястото, където ще се проведе майсторския клас  ще бъде зала „Юбилейна” в ЗПГ „Климент Тимирязев”.

“Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа”, каза Филип Харманджиев, собственик на Чифлик Ливади – българската ферма, която използва методите на Джоел Салатин и по чиято инициатива той е в България. Чифлик Ливади развива своята дейност в с. Дамяница, община Сандански.

Коментари

Задължително поле