Най-досадните модни тенденции през 2018-а

Наскоро сайтът spletnik.ru обобщи модерните резултати на годината и предложи да оставим в спомените си най-досадните модни тенденции през 2018-а! И така, ето някои от изводите:

Култ към голотата

Какво беше това - последица от глобалното затопляне или чиста проба ексхибиционизъм? Факт е, че тази година много знаменитости хвърлиха част от облеклото, а останалото по тях беше полупрозрачно. Желанието да се разхождат едва ли не по бельо, не пощади нито младите, нито по-възрастните. И Кендъл Дженър, и Моника Белучи се появиха на публични места в полупрозрачни рокли.

За шампион в това отношение определено може да бъде смятана Бела Хадид.

Изрязани бикини

Проверката на звездния календар на Instagram показва, че той трябва да бъде смачкан. Сезоните отдавна са се слели в блоговете на знаменитостите в едно безкрайно лято - почти всички се показват със силно изрязани бикини дори и посред зима. Само парчета плат едва покриват най-интимните места от женското тяло. Сякаш известните дами въстават в защита на природата - по-малко тъкан, по-малко отпадъци!

Дами с широки мъжки костюми

Казват, че всичко умерено е добро, но тази година американската актриса Блейк Лайвли демонстрира, че не се интересува от старомодни мъдрости. На няколко пъти тя ни провокира да размишляваме кой модел мъжки панталон най би подхождал на една дама, с какво да го комбинира и трябва ли панталонът да е незаменима част от гардероба на една жена. Звездата от поредицата "Клюкарката" упорито продължи да налага ембарго върху дамската рокля и някои други звезди също се присъединиха към тази "санкциия" - всички помним например несъразмерно големия мъжки костюм на Lady Gaga.

Лого манията

Logomania бе най-натрапчивият тренд в световната мода през 2018-а. Желанието жените да бъдат покрити с лого от главата до петите, беше доста неуместно. Дизайнерите единодушно заложиха на смела графика и се впуснаха в логоманията. Първи разгорещиха страстите Fendi, Max Mara, Lanvin. Ретро логоманията не подминава дори и обувките, предложени от Max Mara в елегантно екрю.

Най-популярна сред звездите бе лого модата на Fendi, наложена в чорапи, гащеризони и бельо... Кайли Дженър, която стана майка тази година, дори се появи с бебешка количка на Fendi в този тренд.

Грозни обувки

Модните дизайнери сякаш издигнаха в култ безформените неща в дамската мода - съзнателно усукани силуети и странни аксесоари продължават да се борят за господство на световните подиуми. Но една тенденция взе връх - грозните и безформени обувки, кецове и ботуши. Те сякаш бяха взети от гардероба на татко и нахлузени на краката на млади момичета.

Основното модно изискване бе обувките да изглеждат леко подпетени и сякаш с размер по-големи.

Голяма шапка

Гигантоманията докосна не само обувките, но и шапките и всичко това благодарение на сламената капела на Саймън Порт Жакмюс. Това лято тя се превърна в една от основните досадни модни тенденции. В инстаграм нямаше спасение от този тип шапки - и знаменитости, и обикновени момичета, споделяха снимки от плажа с капели като завеси.

Без съжаление оставяме тази тенденция като спомен от отминалото лято.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл