Най-малко двама загинали при силното земетресение в Турция (ВИДЕО)

Снимка: Twitter

Най-малко двама души са загинали след земетресение със сила 6 по Рихтер, което разлюля северозападна Турция. Ранените са десетки, нанесени са сериозни материални щети. Люлеенето е усетено на много места в Турция - Истанбул, Анкара, Бурса, както и в България, в градовете - Бургас, Варна и Балчик.

Люлеенето започва малко след 4.00 часа сутринта местно време. Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център - епицентърът на труса е бил на дълбочина около 7 км, и на около 14 км от най-близкото населено място - град Дюздже.

Жителите му прекарват остатъка от нощта навън. Служители на местните подразделения на гражданска защита им раздават одеала и топли напитки.

Последвали са над 100 вторични труса, като силата им е около 4 по Рихтер. Нанесени са сериозни материални щети в няколко населени места, като най-засегнат е град Дюздже. Повече от сградите там са напукани, нападала е мазилка.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посети Дюздже и каза, че държавата ще окаже необходимата помощ за преодоляване на последиците от бедствието. Денят е обявен за неучебен в цялата област. Разчистването на отломките вече започна. Местните власти уточняват, че повече от ранените са следствие на паника - мнозина са скачали от прозорци и тераси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа