Най-сетне зелен флаг на плажа в Бургас

Снимка: Архив

Най- сетне флагът на плажа в Бургас е зелен. След близо седмица червена сигнализация и забрана за къпещите се да влизат надълбоко и да плуват спокойно, ограничението падна. От този петък знамето по вишките указва свобода на действията в морето. От два дни няма мъртво вълнение и подводни течения, увериха спасителите на плажа в морския град.
Морските са доволни, че периодът, въпреки че е бил напрегнат, се е разминал без инциденти. По традиция, следващата дата на която се чака опасното вълнение е в началото на август, а на 2- ри август се празнува Илинден по старому и тогава пак всички са на нокти заради поверието че морето трябва да се избягва.
Спасителите съобщиха, че събират пари за свой пострадал преди няколко години колега, за да му направят подарък за рождения ден, който е днес- неделя. Както Труд вече писа, те планират да го доведат на ивицата и на ръце да го понесат сред вълните, защото той е инвалид и не е виждал морето от много месеци насам.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.