Най-старият ни морски курорт показва богатствата си в три европейски града

Пътуване в снимки сред природните забележителности и историята ще представи във Варшава, Букурещ и Мюнхен най-старият ни морски курорт - Св. Св. Константин и Елена, съобщиха организаторите от едноименната фондация.

Проектът "Международна пътуваща фотографска експозиция" се реализира за втора поредна година и вече обиколи Берлин, Прага, Москва и Виена. Природните богатства на курорта, представени в над 40 черно-бели и цветни снимки и рисунки под заглавието "Първи стъпки в пясъка", ще бъдат показани на 12 и 13 ноември в Българския културен институт във Варшава и в букурещкия клуб за събития "Coroana Cismgiu" с финансовата подкрепа на община Варна.

Фотографската част от изложбата е с кадри от периода 1910-2018 г. от архива на Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", Държавна агенция "Архиви", Регионалната библиотека "П. Славейков" - Варна и дигиталния фонд на курорта. Публиката в двете европейски столици ще се запознае и с книгата "Св. Св. Константин и Елена - морска и СПА дестинация".

Турнето ще приключи на 21 ноември в Мюнхен, където е предвидена презентация на възможностите за балнео, уелнес и кулинарен туризъм в Св. Св. Константин и Елена. Чрез видео разходка посетителите ще научат повече за целебната минерална вода, програмите и терапиите за лечение и рехабилитация, които предлагат СПА-центровете край морето. Догодина пътуващата фотографска експозиция ще гостува в страните от Близкия Изток.

Коментари

Задължително поле