Наказаха 7 за уреждане на мачове в тениса

Тенис властите и Международната агенция за почтеност на тениса отстраниха цели седем играчи за уреждане на мачове в Белгия. Медиите съобщават, че случаят е свързан с Григор Саркисян, който беше осъден на пет години затвор. Седемте играчи, замесени в уреждането на мачове, са Арно Граис, Артър де Граеф, Жулиен Дубайл, Ромен Барбоса, Максим Аутом, Омар Салман и Алек Витмър.
Най-известният и преди това най-високо класиран от тези играчи е Артър де Граеф, който достигна най-високото в кариерата си класиране - 113-и в света. Той беше отстранен за три години и девет месеца и глобен с 45 000 долара.

Ромен Барбоса, бивш номер 403 в света, получи идентична присъда, докато Алек Витмър, бивш номер 1056 в света, беше отстранен за две години и седем месеца и глобен с 30 000 долара.

Арно Грайс, който никога не е бил класиран в класацията на ATP, беше глобен с 60 000 долара заедно с 58-месечно спиране, а бившият номер 371 в света Юлиен Дюбаил беше спрян за три години и девет месеца, като също беше глобен с 45 000 долара.

Максим Аутом беше отстранен за три години и девет месеца и глобен с 30 000. Омар Салман, последният от седемте играчи, получи същото наказание, но отстраняването му беше най-краткото - две години и седем месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена