Наказват със забележка лаборантката, която забрави жена в скенер

Драстичният случай се разигра в болницата в Павликени

Лаборантката, която забрави жена повече от 6 часа в скенера на болницата в Павликени, ще бъде наказана със забележка и лишаване от допълнително материално стимулиране. Това съобщи за БНТ управителят на лечебното заведение д-р Ренета Кръстева.

Досега лаборантката не е имала провинения, което я спасява и от по-тежко наказание. По данни на болницата, няма опасност за здравето на забравената пациентка.

Тя е била освободена от плащане на потребителска такса за престоя си в лечебното заведение и е получила извинение от целия екип.

След случая скенерът в болницата е оборудван и със специален звънец за сигнализация.

70-годишната пациентка престоя цели 6 часа в скенера в болницата в Павликени. Инцидентът станал в края на септември. Асенка Христова била приета в лечебното заведение заради белодробно заболяване. Жената била приета в лечебницата за изследвания. Според близки на старицата, тя отишла на скенер в 13:30 часа и до 19 часа вечерта никой не я бил виждал. Роднини и лекари започнали акция по издирването на баба Асенка. След няколко часа старицата била открита заключена в скенера.

Коментари

Задължително поле