На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Намаляват роуминга за Сърбия и Македония Плащаме 70 евроцента за мегабайт при използването на данни в западната ни съседка

“Гледаме напред и очакваме да видим как цените на роуминга ще продължат да намаляват”, каза еврокомисарят по въпросите на цифровата икономика Мария Габриел.

Цените ще падат, каза Мария Габриел

По-малко ще плащаме, ако използваме GSM за разговори и сърфиране в интернет при пътуване в Сърбия. Европейската комисия обяви пътна карта за намаляване на роуминг тарифите между ЕС и страните от Западните Балкани, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

Още през това лято потребителите ще видят нови намалени търговски оферти, касаещи роуминга, започвайки с пакетите от данни. Операторите ще продължат да договарят техните двустранни роуминг сделки, така че от лятото на 2019 г. може да видим цени на дребно на роуминга между ЕС и Западните Балкани не по-високи от 70 евроцента за мегабайт, при използването на данни.

Изявлението за подкрепа за стартирането на Цифрова програма за Западните Балкани е подписано от представители на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора и Сърбия, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

“Приветствам ангажимента на телекомуникационните оператори в региона да намалят роуминг тарифите за пакетите с данни за своите клиенти за ЕС това лято. Ние гледаме напред и очакваме да видим как цените ще продължат да намаляват, подобно на процеса в рамките на ЕС”, каза еврокомисарят по въпросите на цифровата икономика Мария Габриел.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.