Намаляват роуминга за Сърбия и Македония

Плащаме 70 евроцента за мегабайт при използването на данни в западната ни съседка

Цените ще падат, каза Мария Габриел

По-малко ще плащаме, ако използваме GSM за разговори и сърфиране в интернет при пътуване в Сърбия. Европейската комисия обяви пътна карта за намаляване на роуминг тарифите между ЕС и страните от Западните Балкани, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

Още през това лято потребителите ще видят нови намалени търговски оферти, касаещи роуминга, започвайки с пакетите от данни. Операторите ще продължат да договарят техните двустранни роуминг сделки, така че от лятото на 2019 г. може да видим цени на дребно на роуминга между ЕС и Западните Балкани не по-високи от 70 евроцента за мегабайт, при използването на данни.

Изявлението за подкрепа за стартирането на Цифрова програма за Западните Балкани е подписано от представители на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора и Сърбия, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

“Приветствам ангажимента на телекомуникационните оператори в региона да намалят роуминг тарифите за пакетите с данни за своите клиенти за ЕС това лято. Ние гледаме напред и очакваме да видим как цените ще продължат да намаляват, подобно на процеса в рамките на ЕС”, каза еврокомисарят по въпросите на цифровата икономика Мария Габриел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари