Нападател на полицаи остава в ареста

18-годишен нападател на полицаи ще чака процеса си зад решетките. Това определи състав на Варненския апелативен съд, пред когото младият баща обжалва мярката си за неотклонение.

На 9 март във варненското с. Синдел Митко М. се включил в масов роднински отпор срещу униформени, пристигнали да арестуват мъж и жена. Членове на многолюдната им фамилия замервали служителите на реда с различни предмети. В мелето младежът нападнал един от полицаите с нож и ударил колегата му с дърво. Веднага след инцидента Митко избягал, но после се предал.

Той е обвинен в причиняване на телесна повреда и опит за убийство на полицай при изпълнение на службата му. Защитата пледира за по-лека мярка, тъй като съдебното минало на Митко е чисто, на местопрестъплението не е бил правен оглед и липсва оръжието, с което е могъл да извърши престъплението, за което е обвинен. 

Няма обосновка на подозрението за опит за убийство, но свидетелските показания и съдебно-медицинската експертиза подкрепят тезата за нанесена  телесна повреда на полицейски служител, за което законът предвижда от 3 до 10 г. лишаване от свобода, мотивираха решението си магистратите. Според тях налице е и риск обвиняемият да се укрие, както първоначално е направил след инцидента.
Определението на съда е окончателно. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони