Наплив на кандидати за пожарникари във Варна

bdr

Наплив на кандидати за огнеборци има във Варна. За 12 свободни места се борят 80 души, което ще ни даде възможност да направим качествен подбор и да изпълним искането на синдикатите поне трима души да действат заедно при инцидент, съобщи шефът на Регионалната дирекция

"Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Тихомир Тотев. При старта на Седмицата на пожарната безопасност той съобщи, че от началото на тази година в областта при пожари са загинали петима души, а 18 са пострадали, като броят на огнените инциденти е 2650. За същия период на миналата година жертвите са били 6, а ранените - 39. Най-много пожари стават в жилищни сгради и в транспорта, посочи комисар Тотев.

Той заяви, че от най-ранна възраст децата трябва да бъдат обучавани да действат правилно при извънредни ситуации. За целта служители на дирекцията ще проведат редица занятия с подрастващите, както и приемни за граждани в региона.

Тази година огнеборците във Варна ще честват и 140-годишен юбилей на пожарната. Службата е създадена през 1878 г. по предложение на тогавашния кмет Велико Христов. Първата пожарна команда била съставена от четирима души, оборудвани с две ръчни помпи.

От РДПБЗН-Варна благодариха на граждани и бивши служители, които са попълнили музейната сбирка на структурата с над 30 нови експоната. Те ще бъдат показани в навечерието на годишнината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони