"Напоителни системи": В язовир "Дяково" има вода за питейно-битови нужди за години напред

Съвместна проверка на "Напоителни системи" и Басейнова дирекция "Западнобеломорски район" за нарушения при ползването на водите, установи 29 нерегламентирани отклонения от язовир "Дяково" , чрез които е ползвана вода от главния тръбопровод, отвеждащ води до язовира. 25 от отклоненията вече са запечатани.

Водата от язовир "Дяково" се използва за питейни нужди на населението в село Яхиново, част от град Дупница, както и в някои населени места в община Бобов дол.

"Като беше министър Димитров на място констатирахме, че 90 л хващаме вода на водохващането, в язовира постъпваха 15 л, което значи че 75 л се губят по съоръжението. Външна фирма засне съоръжението ултразвуково, чакаме доклада официално, но вчера след края на работния ден ни уведомиха, че над 90% от водата влиза в язовира, което е в резултат на предприетите мерки и мисля, че хората трябва да са спокойни, че вода в язовира за питейно-битови нужди има за години напред и напрежение не трябва да съществува.", обясни Марио Михов, управител на "Напоителни системи" ЕАД , клон "Струма - Места".

Коментари

Задължително поле