НАП стартира масирани проверки в ромските махали в Пловдив, Пазарджик и Пещера

Инспекторите от Териториална дирекция на НАП-Пловдив стартираха масирани проверки съвместно с органите на МВР в зони с повишен риск от неспазване на данъчно-осигурителното законодателство, каквито се явяват ромските махали в града под тепетата, в Пазарджик и Пещера.

В Пазарджик екипите от отдел „Оперативни проверки“ при ТД на НАП Пловдив са извършили 23 проверки и констатирали 16 нарушения на Наредба Н-18 от 13 декември 2006 г. на Министерството на финансите  за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, 11 от нарушенията са за липса на фискални устройства.

Акцията е продължение на проведената преди месец съвместна проверка на търговски  обекти  в ромския квартал „Столипиново” в Пловдив, която приключи с 24 извършени проверки, а за констатираните нарушения освен глоби  бяха издадени  и 12 заповеди за запечатване на обект.

При последвалите 8 проверки в ромската махала в Пещера са констатирани  6 нарушения за липса на ФУ и неиздаване на касова бележка  в момента на проверките.

Липсата на фискално устройство в търговските обекти е сред най- масовите нарушения, констатирани по време на текущите проверки. „Основната цел на провежданите проверки е противодействие спрямо всички  задължени лица, които не отчитат приходи  от дейността си и нарушават  данъчното и осигурителното законодателство. Мерките са насочени към насърчаване на доброволното спазване на закона”, коментира Христина Христозова, шеф на дирекция „Контрол” в НАП – Пловдив.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси