Наташа Панич представя „Паулина“ в панаира на книгата в Благоевград „Литера Експо“

Известната авторка от съседна Сърбия ще представи в Благоевград своята книга „Паулина“ в рамките на „Литера Експо“. Срещата на писателката с читателите и любителите на книгите започва от 18.00 часа на площад „България“ , пред МОЛ „Ларго“.

Творчеството на родената в Пирот авторка Наташа Панич е вдъхновено и сътворено от различни моменти, случили се в живота на хората от този край. Тя е сред най-известните писатели от българското малцинство в Сърбия. Пише поезия за възрастни, романи, разкази, приказки и стихотворения за деца. Автор е и на една комедия. Панич пише увлекателно, със затрогваща топлота и сърдечност, с което печели много приятели и почитатели на творчеството си. Носителка е на много литературни награди.

За романа си "Паулина" Наташа Панич казва: "Това е съдбата на моята майка, която е живяла в двора на българския цар Борис, но когато през 1943 г. бомбардират София, тя се завръща от царските палати при огнището си. В тази книга е нейната история, която е много специфична и много интересна."

Най- голямото изложение на книги в Благоевград продължава до 19 май. Всеки жител и гост на града може да намери своята книга на площад „България“. В разположените седем шатри са изложени заглавия от различни жанрове, като разбира се, специално място е отредено и за най- малките читатели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони