Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

409 изборни секции са разкрити във Великотърновско, допълнителни ще има в двата корпуса на областната болница 238 хиляди бюлетини са доставени за Великотърновски избирателен район

Меркел предлагала временно излизане на Гърция от еврозоната през 2012 г.

Наш генерал поема дивизия на НАТО в Букурещ Само един полковник слага лампази за празника на войската 6 май

През юни ген. Пламен Йорданов ще освободи поста командир на механизираната бригада в Карлово, за да поеме дивизията на Алианса в Букурещ.

Повишават шефа на ВМА в звание

Бригаден генерал Пламен Йорданов, командир на 61-ва механизирана бригада в Карлово, ще поеме от 1 юни т.г. многонационалната дивизия на НАТО „Югоизток” в Букурещ като заместник-командир. Неговият пост ще заеме полковник Деян Дешков, на когото ще бъде присвоено първо висше военно звание „бригаден генерал”. Той ще бъде и единственият новопроизведен генерал за 6 май.

Това реши правителството и предлага на президента да издаде укази. Кабинетът предлага още контраадмирал Митко Петев да бъде назначен за „Военен представител на началника на отбраната във Военния комитет на НАТО и във Военния комитет на Европейския съюз” и да бъде повишен във „вицеадмирал”, считано от 23 юни. Това е най-висшата длъжност за български генерал в структурите на пакта и ЕС. Този пост сега се заема от вицеадмирал Георги Фиданов, който се пенсионира.

В момента Петев е командир на ВМС и след като освободи длъжността на неговото място ще бъде назначен контраадмирал Кирил Михайлов. Началникът на ВМА бригаден генерал Венцислав Мутафчийски пък ще сложи още един ромб на сърмените си пагони, за да стане генерал-майор, стана ясно още.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.